September 9 2020

Enrico patirtis Lietuvoje!!!

′′ Cepelinai ′′ jau tapo mano mėgstamiausiu patiekalu.

Tai dideli tarkuotų bulvių gnocchi formos dirižabliai, įdaryti mėsa, šviežiu sūriu ar grybais. Tai tik vienas iš tipiškų lietuviškų patiekalų.

Dydis, kurį turi (gali svyruoti nuo 10 iki 20 cm pagal plotą, kuriame jie gaminami) ir forma, prisimenant dirižablį, verčia šį koldūną imti ′′ Cepelin ′′ (taigi pavadinimas ′′ cepelinas ′′ ir daugiskai ′′ cepelinai ′′) padaryk tai labai konkrečiai.

Įdaras gali būti 3 tipų:

☑ Su malta mėsa (kuri gali būti kiauliena, jautiena, taip pat vištienos kepenėlės);
☑ Su rikota;
☑ Su daržovėmis ypač grybais.

Juos lydintis padažas dažniausiai gaminamas su skoniu rūgštiniu kremu ir traškia šonine su troškintais svogūnais.



Rietavo atviras jaunimo centras.

Posted 2020 09 09 by RietavoJC in category "Naujienos", "Savanorių istorijos